Blog

Latest News
Private dining, walking dinner of shared dinner?

Private dining, walking dinner of shared dinner?

Welk soort diner aan huis is voor jou de beste keuze? Wij helpen je. 

Je hebt de ideale kok aan huis gevonden en de datum is geprikt, maar nu moet je nog bepalen wat voor soort diner het wordt. Wij leggen de verschillen uit tussen private dining, een walking dinner of een shared dinner en wat je keuze voor welk soort diner kan bepalen.

Wat is het verschil tussen private dining, een walking dinner of een shared dinner?

Bij private dining geniet je met een gezelschap van een diner aan huis waarbij iedereen gezellig aan tafel zit zoals in een restaurant. De gerechten worden uitgeserveerd en de drankjes ingeschonken. Een bruiloftsdiner, een een jubileum of een zakelijk diner zolang je de ruimte hebt voor een tafel met het gewenste aantal mensen is dit een fijne optie.

Kies je voor een walking dinner dan is het vaak al iets meer casual, omdat je voornamelijk staat en rond kunt lopen. Er worden verschillende gangen geserveerd van prachtige gerechten en je eet daar waar je bent staan blijven kletsen of netwerken. Ook een walking diner is geschikt voor een zakelijk event. Op deze manier spreek je verschillende mensen en niet alleen de drie of vier mensen die om je heen zitten.

Bij een shared dinner zit je gezellig samen aan tafel en staan de gerechten op tafel en kun je zoveel opscheppen en delen met je tafelgenoten. Bang dat je naast een wel heel hongerig persoon zit? Een buffet valt ook onder shared dining en daarbij kun je ook nog rondlopen en even kletsen met meerdere mensen.

Hoe kies je dan?

Bij het kiezen van een private dining, een walking dinner of een shared dinner kun je rekening houden met een aantal punten/kwesties/vragen. Qua culinaire beleving maakt het in ieder geval niet uit wat je kiest, want iedere kok chefkok zal zorgen voor een luxe en culinaire ervaring.

Wat mag het diner kosten? 

Je budget kan ook uitmaken voor de keuze die je maakt. Voor een private dinner is bijvoorbeeld meer personeel nodig dan voor een walking of shared dinner. Bij die laatste kost het uitserveren van eten bijvoorbeeld minder tijd doordat er op een groot dienblad meerdere kleine gerechten passen, terwijl bij een private dinner het meer tijd en dus meer personeel kost om iedereen te voorzien van eten en de wijnen uit te schenken per gang.

Is het een formeel of informeel diner? 

Heeft het diner een formele of informele sfeer? Formeel leent zich er beter voor om gezamenlijk netjes aan een lange tafel te zitten, terwijl bij een informele sfeer het wel past om gezellig rond te lopen zoals bij een walking dinner. Zijn er (kleine) kinderen bij? Die hebben vaak ook niet het geduld om uren aan tafel te zitten.

walking diner

Welk soort diner is geschikt voor de beschikbare ruimte die je hebt?

Voor een private dinner voor meer dan 8 personen heb je een grote tafel nodig of zelfs meerdere tafels. Dit is vaak moeilijker te passen in je huis of kantoor. Bij een walking of shared dinner zet je meerdere sfeervol aangeklede statafels neer. Op die manier kunnen er gemakkelijk meer dan 15 mensen eten zonder dat het heel krap wordt.

Is het buiten of binnen?

Een binnen- of buitenlocatie maakt voor het soort diner niet uit. Houd er wel rekening mee dat als je buiten zit en het onverhoopt toch slecht weer wordt er ruimte is om naar binnen te verplaatsen. Een veiligere optie is om sowieso een tent te huren. Een private, walking of shared dinner van de bbq is dan een heerlijke optie. Zo kun je dubbel genieten van de kookkunsten van de chef.

private dining walking dinner shared dinner

Reviews private dining en walking dinner

Hebben wij je nog niet kunnen overtuigen van de juiste keuze? Lees dan de reviews van Jan en Nell over private dining en een walking dinner.

“Voor ons 40 jarig huwelijk wilden we graag een perfecte avond beleven en dat is helemaal gelukt! Overdag met kinderen en kleinkind naar de dierentuin geweest en Karim als perfecte afsluiting met een geweldig diner met heerlijke gerechten en bijpassende wijnen. De wijn werd gepresenteerd door Chloe die daarnaast een perfecte gastvrouw was. Een super luxe restaurant in je eigen huis. Helemaal top! Het verrassingsdiner is een aanrader, want je wordt inderdaad heel erg verrast door de combinatie van smaken en geuren en de aanblik van de gerechten is een feest voor het oog. Ik kan Karim dan ook van harte aanbevelen als chef in je huis en met Chloe voor de wijnen en als gastvrouw heb je een superavond.”
– Jan boekte een private dinner viergangen verrassingsmenu bij chef Soul Food voor zijn 40 jarig jubileum van zijn huwelijk

“Afgelopen zondag, een fraaie nazomermiddag, heb ik met mijn en mijn partners kinderen en aanhang, 10 volwassenen en 9 kleinkinderen tussen 9 en 18 mijn 70e verjaardag gevierd in de prachtige tuin van mijn zoon en schoondochter. De kok heeft buiten heerlijk gekookt, het was ook voor de kinderen leuk om te zien hoe de gerechtjes bereid werden. We maakten een kleine wereldreis en genoten van veel verschillende smaken. Ik kan deze manier van samen eten in een gemengd gezelschap aanbevelen, walking dinner, ieder zoekt zijn/haar plekje, tussendoor kan er gelopen en gespeeld worden, de hapjes komen naar je toe. Dank je wel Daniel en Janne!”
– Nell boekte een vijf gangen walking dinner voor haar 70e verjaardag bij chef Daniel Vergouwen.

Twijfel je alsnog welk soort diner geschikt is bij jou thuis of op je kantoor? Neem contact op via contact@chefstbl.com of neem een kijkje tussen de veelgestelde vragen. Benieuwd hoe een diner verloopt? Lees dan deze blog.

Related Posts