Hoe verloopt een diner?

Als je nog nooit een privé diner of catering hebt geboekt, kunnen wij ons goed voorstellen dat je je afvraagt hoe dit precies verloopt. Op deze pagina lees je stap voor stap hoe het in z’n werk gaat en wat je kunt verwachten. Of het nu bij je thuis is of juist een zakelijk event op kantoor of een andere locatie er zijn verschillende mogelijkheden om optimaal te genieten van fantastisch eten met het juiste gezelschap. Van private dining tot walking dinners en verschillende arrangementen zoals buffetten, maar ook het huren van een bbq, een pizza oven en nog meer inclusief de ingrediënten. Het grootste aanbod voor jouw speciale gelegenheid vind je bij CHEFSTBL.

1. Afstemming vooraf

Nadat je de boeking hebt bevestigd, zal de cateraar zelf contact met je opnemen om het menu en de organisatie af te stemmen. Het is het beste om in de opmerking van je reservering alvast de belangrijke dieetwensen of allergieën aan te geven, dan kan de chef een passend menuvoorstel doen tijdens jullie eerste contact. Samen kunnen jullie overleggen om tot het perfecte menu te komen.

Tijdens dit gesprek kun je ook andere zaken afstemmen zoals hoe laat de cateraar verwacht te arriveren en wat voor keukenfaciliteiten je hebt. Op basis daarvan kan de chef bepaalde apparatuur meenemen of in eigen keuken voorbereiden.

Natuurlijk kun je hier ook andere dingen met de chef afstemmen, bijvoorbeeld hoe laat hij zal arriveren of in welk tempo jullie het diner graag zouden willen laten plaatsvinden. Daarnaast zal de chef vragen in wat voor keuken hij terechtkomt, zodat hij eventueel dingen mee kan nemen die daar missen.

Mise en place

2. Voorbereiding

Voor de beste kwaliteit is voorbereiding heel belangrijk. Het meeste eten voor een diner wordt bij de cateraar op locatie zelf voorbereid en in jouw keuken verder bereid. Voor buffetten en bbq arrangementen zonder kok wordt alles compleet voorbereid afgeleverd. Afhankelijk van je menu worden sommige gerechten op locatie verder bereid of instructies gegeven over hoe je het zelf verder kunt bereiden zodat alles efficiënt en soepel verloopt en jij en je gasten kunnen genieten van overheerlijk eten.

Maak alvast plek in je koelkast en keuken zodat er genoeg ruimte is om spullen die de cateraar meeneemt te plaatsen. Zo kan de cateraar snel te werk gaan en des te sneller kunnen jullie genieten van het heerlijke eten. Heb je een diner geboekt? Zorg dan dat er genoeg werkruimte is voor de chef zodat hij een fantastisch diner voor jullie kan bereiden.

Tafel dekken

3. Levering en tafelinrichting

Bekijk op de pagina van het cateringarrangement dat je geboekt hebt wat de cateraar meeneemt. Bij een diner kun je er vanuit gaan dat er servies, bestek en servetten geleverd worden en dat de tafel gedekt wordt. Extra behoeften? Bij veel cateraars kun je extra tafelaankleding en zelfs tafels bijboeken. Maak de tafel van tevoren leeg, zodat de chef meteen aan de slag kan. Het cateringarrangement dat je geboekt hebt wordt bij je geleverd en klaargezet op de juiste plek zodat jij en je gasten er snel van kunnen genieten. In het geval van een self service arrangement wordt nog even het een en ander toegelicht indien nodig.

4. Aan tafel of aan de slag

Staat het buffet helemaal klaar? Dan kun je lekker gaan eten. Heb je een pizza oven of ander self service arrangement geboekt, dan kun je lekker aan de slag met het bakken. Klaar met eten? Zet alles bij elkaar zodat de cateraar het de volgende dag gemakkelijk op kan halen. Afwassen van het servies hoeft niet, de cateraar neemt het zo mee.

Bij een diner serveert de chef zijn eerste gang of amuse(s) uit op het tijdstip dat jullie hebben afgesproken. De kok vertelt over de gang en gaat daarna weer verder met het bereiden van de volgende gang en zo verloopt de rest van de avond. Terwijl jullie lekker natafelen, gaat de chef rustig opruimen en schoonmaken en laat deze de keuken weer blinkend schoon achter.

Natafelen

5. Deel de momenten

Leg je mooie momenten vast op de foto. Ga je ze delen op social media? Vergeet ons dan niet te taggen @chefstbl. Je maakt daarmee kans op een diner voor 6 personen.

6. Schrijf een review

Leuke avond gehad? Je helpt de cateraar enorm door een review achter te laten op diens pagina op www.chefstbl.com. Zo weten toekomstige gasten wat zij kunnen verwachten en of dit de cateraar is die zij willen boeken.

Ben je enthousiast geworden van hoe de ervaring klinkt, maar heb je nog geen chef op het oog? Zie snel ons aanbod!