Blog

Latest News
Een culinair vriendinnenweekend met een thuiskok

Een culinair vriendinnenweekend met een thuiskok

Een vriendinnenweekend in een chateau in Limburg. De dames waren het er al snel over eens: hier mocht een privé-chef niet bij ontbreken. En dus gingen Puck en haar vriendinnen op zoek naar de perfecte thuiskok voor hun culinaire ervaring. Via via werden ze getipt op CHEFSTBL. “En dat begrijp ik na mijn eigen ervaring met het platform volkomen. De belofte ‘wij cheffen het wel’ maken ze meer dan waar. Van de oriëntatiefase naar ‘onze’ chef tot het daadwerkelijke diner; alles was uitstekend geregeld.” In dit blog vertelt Puck over haar ervaringen.

Vanuit de wetenschap dat mijn partner een (hele goede!) hobbykok is, en wij menig sterrenrestaurant in binnen- en buitenland al van ons lijstje hebben gestreept, kunnen we wel stellen dat verfijnd eten voor mij bekend terrein is. Hier een thuiskok voor boeken daarentegen niet. Ik herinner me dan ook nog dat ik op de website van CHEFSTBL terechtkwam, het ruime aanbod van chefs zag en dacht: oké… en nu?   

De zoektocht naar een thuiskok
Op de site kreeg ik snel een overzicht van de beschikbare chefs in Limburg en wat het kostenplaatje was. En na wat wikken en wegen waren we unaniem: Arjan Fintelman it is! Via de website startte ik de reservering en binnen 3 minuten kreeg ik de bevestiging ’Jouw chef is beschikbaar’, zo luidde het bericht. We bevestigden de reservering door de betaling in orde te maken, waarna Arjan vervolgens contact opnam om het menu persoonlijk af te stemmen.

Het menuvoorstel
De chef was enorm meedenkend. Allergieën en ingrediënten die niet de voorkeur hadden, er werd volledig rekening mee gehouden. Dit resulteerde in een overheerlijk 6-gangen menuvoorstel. Gekenmerkt door in honing gemarineerde geitenkaas, steak tartaar, een dorade-ceviche, bospaddenstoelensoep met truffel, een gebakken tournedos en last but not least: een cremeux van passievrucht met yoghurt limoen mousse. Je zult begrijpen: het water liep ons in de mond. En daarmee was het aftellen begonnen.

Een onbezorgd culinair festijn
Eenmaal aangekomen en bijgekomen van de unieke locatie waar we ons tijdens het vriendinnenweekend mochten begeven, maakten we ons op voor het diner. En dat omvatte enkel het optutten van onszelf. De rest werd immers volledig uit handen genomen. Van de boodschappen, de te treffen voorbereidingen tot het dekken van de tafel. Heerlijk!

Op de afgesproken tijd arriveerde de thuiskok. Een gezellige kennismaking volgde en nadat hij zich in de keuken had geïnstalleerd en de tafel gereed was, kon de avond écht beginnen. We startten met de amuse, en terwijl wij hiervan genoten trof Arjan op de achtergrond alweer de voorbereidingen voor de daaropvolgende gang. Ieder gerecht werd uitgeserveerd aan de hand van een bijpassend verhaal. Naast de verfijnde smaken, zat het met de beleving dus ook helemaal goed. Om nog maar niet te spreken over zijn gastheerschap. Het ontbrak ons werkelijk waar aan niets. En na afloop van het diner werd ook de keuken brandschoon achtergelaten.

 

De avond in 5 kernwoorden
‘Smaakvol’, ‘unieke culinaire ervaring’, ‘genieten’ ‘aandacht voor elkaar’ en ‘onbezorgde avond’; dat zijn de kernwoorden waarmee wij terugblikken op ons diner. En zo unaniem als we waren over onze chefkeuze, zo zijn we dat ook over het feit dat een thuiskok van CHEFSTBL voor herhaling vatbaar is. Dit smaakt naar meer!

Vind een kok aan huis die bij je past  

Wil jij je vriendenweekend laten organiseren door een van onze ervaren en goed beoordeelde thuiskoks? Neem dan hier een kijkje en gebruik de zoekfilter. Zo maak je heel eenvoudig een keuze uit de verschillende chefs en arrangementen die bij jouw specifieke voorkeuren passen. Als jij je vervolgens focust op jouw deel van de organisatie van je onvergetelijke vriendenweekend, dan doen wij vanuit de keuken de rest!

 

Related Posts