Blog

Latest News

Interview met chef Kelton Rogers over de groei van zijn bedrijf The Smoking Pan

‘Wij zijn er niet alleen om te koken, wij willen de beste ervaring aan de klant geven’

Het inhuren van een privé chef wordt steeds populairder. Het personaliseren van de diners en het werk uit de gasten hun handen nemen, daar streeft The Smoking Pan naar.

“The Smoking Pan is altijd bezig met hoe we de beste ervaring aan de klant kunnen geven”, vertelt Kelton Rogers, chef en oprichter van The Smoking Pan. “Het bedrijf waar wij mee samenwerken, CHEFSTBL, streeft hier ook naar. Als je bijvoorbeeld naar de website van CHEFSTBL gaat zijn er een heleboel functies die jou helpen om de juiste chef voor jou verjaardag, trouwerij of jubileum te vinden. Er wordt echt gekeken welke chef het beste bij jou past. Op deze manier kan de chef een optimale ervaring geven aan de gast.”

Deze ervaring wil The Smoking Pan dan ook zo veel mogelijk personaliseren bij het diner. Rogers: “Wij zijn er niet alleen om te koken, wij focussen echt op de service voor de gasten. We creëren een sfeer en besteden aandacht aan de gasten.” De communicatie die het bedrijf met de hosts heeft, vindt dan ook voornamelijk vooraf plaats. Zodat de avond vlekkeloos kan verlopen. “Van tevoren hebben we altijd contact met de gast om erachter te komen wat hun wensen zijn voor het diner aan huis, maar ook over waar ze in de keuken over beschikken. Met deze informatie kunnen wij de beste voorbereidingen treffen”, legt Rogers uit. “Wanneer het diner begint hebben wij dan de controle. De gasten kunnen lekker hun gang gaan en hoeven niets zelf te regelen. Wij nemen namelijk al onze spullen mee, zo transformeren we het huis eigenlijk een beetje tot een restaurant. Na afloop ruimen we alles weer netjes op en laten we de keuken spic en span achter. Dit tovert misschien nog wel de grootste glimlach op de gasten hun gezicht haha.”

Dit initiatief is niet alleen leuk voor de gasten, ook de chefs halen er profijt uit. Rogers: “Het wordt steeds normaler om een privé chef in te huren. Vroeger zat er een bepaald stigma op: rijke chefs waren alleen voor rijke mensen. Naar mate we meer privé diners organiseren, merken we dat dit stigma steeds meer begint af te nemen. Daarnaast is het een goed alternatief voor restaurants. Zeker met de strengere coronaregels tegenwoordig. Zo groeien wij als chefs natuurlijk ook enorm. Wij hebben een hoop vrijheid als we een privé diner organiseren, hierdoor doen we een hoop ervaring op.” En dat leidde tot een mooie groei. Inmiddels werkt Rogers niet langer alleen, maar heeft hij nog twee chefs aangenomen. “We doen heel erg ons best om mensen, die het privé dineren voor de eerste keer ervaren, de waarde te laten snappen van het inhuren van een kok aan huis. We hopen dat ze dit ook met anderen delen, zodat deze industrie nog heel lang door kan gaan.”

Related Posts